Menu
U bevindt zich hier: Staandwerk > Een anti vermoeidheidsmat vergroot het werkcomfort

Anti vermoeidheidsmat

In veel industrie├źn werken werknemers staand. Van stilstaan wordt een mens sneller moe dan van bewegen. Ongemak in de benen en vermoeidheidsverschijnselen door langdurig staan is een erkend probleem. Staan op een harde ondergrond gedurende langere tijd kan dan ook verschillende problemen veroorzaken. Het gebruik van een anti vermoeidheidsmat vermindert de vermoeidheid en biedt u tevens een hoger stacomfort dan een harde ondergrond. Dit verhoogt het arbeidsplezier en de productiviteit op de werkvloer aanzienlijk.

Anti vermoeidheidsmat

Er zijn diverse redenen om op de werkvloer te kiezen voor een anti vermoeidheidsmat:

  • Biedt veel comfort
  • Antislip toplaag
  • Beschermt vallende kwetsbare materialen
  • Beschermt de vloer
  • Geschikt voor fabrieken

Langdurig staan is de voornaamste oorzaak van fysieke vermoeidheid: het gevoel van zware benen, rugpijn, nekklachten, hoofdpijn en spierverkramping. Door het gebruik van een anti vermoeidheidsmat worden deze problemen geminimaliseerd. Deze ergonomische matten zijn ontworpen om het lichaam op een natuurlijke manier te laten bewegen. Dit stimuleert subtiel impulsen van de kuit- en beenspieren. Het versterkt de doorbloeding en het voorkomt dat bloed in de aderen stagneert waardoor de vermoeidheidsverschijnselen optreden.

Hogere productiviteit en lager ziekteverzuim

Pijn in de onderrug komt veel voor bij werknemers die veel uren per dag staand werk verrichten. De anti vermoeidheidsmatten zijn effectief, economische en duurzaam en verminderen het risico tot valpartijen. Het biedt tevens bescherming bij koude en vochtige omstandigheden. Het verminderen van vermoeidheid leidt tot minder ongelukken en de algemene productiviteit neemt toe. Uiteindelijk verminderd het ziekteverzuim door ongelukken en medische klachten.

 

 

Anti vermoeidheidsmat kopen

Met een anti vermoeidheidsmat neemt de veiligheid op de werkplek toe en het ziekteverzuim neemt af. De productiviteit wordt hoger en dit resulteert in hogere opbrengsten. Vindt u deze voordelen ook zo aantrekkelijk? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om de ergonomische matten in uw eigen werkomgeving te proberen.