Menu
U bevindt zich hier: Staandwerk > Staand werken met de ergonomische matten van Staandwerk

Staand werken

Staand werken is vaak erg vermoeiend. Wij hebben voor uw werknemers de oplossing: ergonomische matten. Ergonomische matten zijn ontworpen om de bloedcirculatie in de voeten, benen en onderrug te stimuleren. De doorbloeding wordt gestimuleerd door de unieke ergonomische matten die de spierrespons afdwingen. Onze matten zijn zorgvuldig ontworpen, getest en doorontwikkeld om de optimale balans tussen compressie en weerstand te verkrijgen.

Staand werken

Hoe harder de ondergrond, hoe meer schokken uw gewrichten krijgen te verduren. In normale omstandigheden hebben gewrichten voldoende afwisseling en rust om zichzelf te smeren en te herstellen. Bij staand werken of veel herhalende bewegingen is de belasting en slijtage dan ook een stuk meer. Hierdoor is er feitelijk weinig tijd om te herstellen. Een vloer die de schokken opvangt, koude isoleert en trillingen dempt, zorgt dat u minder vermoeid zal zijn en ook op de lange termijn is dit beter voor uw gewrichten. In ons assortiment vindt u matten in twee basismaterialen:

  • Polyurethaan ergonomische matten
  • Rubber ergonomische matten

Polyurethaan matten

Polyurethaan matten zijn geschikt voor in een droge werkomgeving. U kunt kiezen uit een uitvoering met bolletjes of een vlakke uitvoering. Bovendien zijn de matten leverbaar in antistatische, vlamvertragende en ESD uitvoering. Deze keuze wordt bepaald door de activiteit van de gebruiker. Voor staand werk op één plek is de bolletjesmat meer geschikt. We adviseren de vlakke mat voor staand werk waarbij veel wordt gedraaid of bewogen binnen een beperkte ruimte.

Rubbermatten

Rubbermatten zijn geschikt voor een werkomgeving met vochtige tot natte omstandigheden. Ook hier kiest u uit een uitvoering met bolletjes of een vlakke mat. De redenen om hiervoor te kiezen zijn hetzelfde als bij de polyurethaan matten. Wat betreft de rubbermatten hebben wij verschillende soorten: de ergomat Nitril, Hygiëne, Softline, Nitro en Plano. De ergomat Nitril is leverbaar in de standaard zwarte uitvoering en in een ESD uitvoering. Deze kan eventueel worden voorzien van een connector ten behoeve van de aarding. Deze matten kunnen worden toegepast in een vochtige omgeving. De ergomat Hygiëne is met hetzelfde uiterlijk leverbaar in groen, grijs, blauw en rood en is geschikt voor een natte omgeving. Bekijk onze diverse rubber ergomatten en bekijk naar aanleiding van de verschillende kenmerken welke mat het meest geschikt is voor uw werkomgeving.

 

 

Voordelen van ergonomische matten

  • Tevreden medewerkers
  • Minder arbeidsuitval
  • Gezonde werkplek
  • Veilige werkomgeving
  • Multifunctioneel

Ziet u bovenstaande voordelen van staand werken met ergonomische matten wel zitten? Neem dan eens contact met ons op om onze ergonomische matten vrijblijvend te testen in uw eigen werkomgeving.