Menu
U bevindt zich hier: Staandwerk > Ergomat Polyurethaan

Ergomat Polyurethaan

 

“De juiste mat op de juiste plaats”! Bij de keuze van ergonomische matten zijn de werkomstandigheden essentieel voor het bepalen van de juiste keus.

 

 

Voor een eerste selectie geldt het volgende:

  • Polyurethaan matten zijn geschikt voor toepassing in een droge werkomgeving.
  • De keuze voor “bolletjes” of “vlak” wordt bepaald door de activiteit van de gebruiker; voor statisch staand werk (staand op één plek) is de “bolletjesmat” geschikt. Voor staand werk waarbij veel wordt gedraaid of bewogen binnen een beperkte ruimte, wordt de “vlakke mat” geadviseerd.

     

De mat waarmee het allemaal begon is het type Polyurethaan AB, waarbij de B in de aanduiding staat voor bulb (bolletje). Deze mat is nog steeds leverbaar en onverwoestbaar. In de loop van de tijd zijn aan deze kwaliteit een aantal extra eigenschappen toegevoegd. Deze zijn herkenbaar aan specifieke namen en lettertoevoegingen. Zo is de mat verkrijgbaar met een onverslijtbare transparante toplaag (Infinity) waardoor deze bedrukt kan worden met reclame of instructie boodschappen. Er zijn antistatische (AB), vlamvertragende (AFB), en ESD matten. Ook leveren wij een ‘instapmodel’, het type ‘Basic’.

Alle type matten zijn leverbaar in elke maat en een ‘bolletjes’ (B) of een vlakke uitvoering. Deze laatste wordt aangeduid met de ‘S’ voor Smooth (vlak).

 

Nieuw in het assortiment is de “Bubble down” mat.
Deze mat heeft de dikte en het comfort van de bolletjes mat, echter met een vlakke bovenzijde. Hierdoor is deze mat geschikt voor omstandigheden waarin een vlak sta-oppervlak is vereist.  Voorzien van robuuste schuine zijden van 5 cm breed in geel of zwart, is deze mat breed inzetbaar.

 

Specificaties (product datasheets)

Het type (de specificaties) is bepalend voor de prijs en de garantietermijn. Hieronder treft u een opsomming aan van de leverbare polyurethaan matten met daarbij een link naar de (Engelstalige) productomschrijving, de afbeelding en de specificaties.

 

Prijzen Ergomatten

De vermelde prijzen gelden voor standaardmatten in de afmetingen/uitvoering zoals vermeld. Tevens is de prijs per m2 weergegeven. Met deze prijs krijgt u een indicatie van de kosten van een mat ‘op maat’. De prijs op basis van de m2-prijs kan worden verhoogd met de kosten van snijverlies en/of handling bij gecompliceerde uitvoeringen. De prijzen zijn weergegeven zonder BTW en verzend/handlingkosten. Voor een exacte prijs maken wij graag een scherpe aanbieding. Klik hier voor Prijslijst ergomat 2018  (prijslijst geldig t/m 31/12/18)

 

Toepassing:

Voorwaarde voor het toepassen van de polyurethaan mat is een droge werkomgeving. Als voorbeeld wordt getoond de Basic S achter een verkoopbalie van een benzinestation.

De Infinity is leverbaar in diverse kleuren. Hiermee zijn combinaties te maken waarbij de kleuren hun eigen functie hebben in het productieproces. Als voorbeeld een productielijn van een autofabrikant.

 

 

 

 

 

Rechts een afbeelding van de AFS mat in een logistieke omgeving.

Onder een voorbeeld van de Infinity mat met een logo. De afbeelding en tekst kunnen in alle kleuren worden geprint en eventueel de oppervlakte geheel vullen. Na productie van de afbeelding wordt de mat voorzien van een transparante slijtvaste toplaag. Dit gehele proces is dermate duurzaam dat wij zonder enige twijfel 12 jaar garantie op dit product kunnen geven.

 

 

 

 

 

 

De Bubble-Down mat wordt toegepast op plekken waar de AFS mat als te dun wordt ervaren. De stevige vlakke mat met ‘bolletje’ aan de onderzijde is hoger en voelt daarmee veel robuuster aan. De mat wordt compleet gemaakt door de 5 cm brede schuine zijden die leverbaar zijn in zwart of geel.

 

 

 

 

 

 

Maten, vormen:

De polyurethaan matten zijn verkrijgbaar in elke gewenste maat. De matten worden geproduceerd in standaard modules van 60×90 cm. Deze modules kunnen worden verwerkt tot elke denkbare maat. Alle rechte en schuine zijden kunnen naar wens worden afgewerkt met een schuine zijde van 1,5 of 5 cm. Ook ronde matten kunnen worden geleverd. Afwerking met een schuine zijde is hierbij echter niet mogelijk.

Voorbeelden