Menu
U bevindt zich hier: Staandwerk > Ergomat Rubber

Ergomat Rubber

“De juiste mat op de juiste plaats”! Bij de keuze van ergonomische matten zijn de werkomstandigheden essentieel voor het bepalen van de juiste keus.

Voor een eerste selectie geldt het volgende:

  • Rubbermatten zijn geschikt voor toepassing in een werkomgeving met, afhankelijk van het type mat, vochtige tot natte omstandigheden.
  • De keuze voor “bolletjes” of “vlak” wordt bepaald door de activiteit van de gebruiker; voor statisch staand werk (staand op één plek) is de “bolletjesmat” geschikt. Voor staand werk waarbij veel wordt gedraaid of bewogen binnen een beperkte ruimte, wordt de “vlakke mat” geadviseerd.

 

Klik op de foto’s en bekijk de (Engelstalige) resistentietabel

Klik op het type mat voor de (Engelstalige) productspecificaties 

De Ergomat Nitril is leverbaar in de standaard zwarte uitvoering en in een ESD uitvoering eventueel voorzien van connector t.b.v. aarding. Deze matten kunnen worden toegepast in een vochtige omgeving.

De Ergomat Hygiene met eenzelfde uiterlijk is leverbaar in groen, grijs, blauw en rood, kan in een natte omgeving worden gebruikt. Zie hiervoor de specificaties.

De Ergomat Softline is eveneens een nitrilrubber mat. Het profiel bestaat uit een “zadel met nokje”.  Deze zijn zo geconstrueerd dat “gootjes” ontstaan waardoor grote hoeveelheiden vuil, vet of afval eenvoudig kunnen worden verwijderd.  De zadels zorgen voor het ergonomische effect, de nokjes geven de gebruiker grip. Deze mat wordt ingezet bij de verwerking van vlees of vis. Ineen omgeving met veel groenafval en overal waar door vervuiling gevaar bestaat voor uitglijden. Ook de achterkant van de mat is uitermate slipvast.

 

De Ergomat Nitro is eveneens een nitrilrubbermat. De mat is voorzien van kegels in plaats van bolletjes. De kegels zijn wat zachter en geven een grotere slipweerstand. 

Voor de zware industrie met veel vloeistoflekkage is de Ergomat Industry op de markt. Een zeer solide nitrilrubbermat met uitstekende eigenschappen, zowel ergonomisch als ten aanzien van chemicaliënresistentie. De mat is voorzien van openingen voor de afvoer van vloeistoffen, is bestand tegen kortdurende belasting van hoge temperaturen. Bovendien is de bovenzijde voorzien van antislipprofielen, is de onderzijde uitermate slipvast en zijn de zijkanten over 5 cm schuin uitgevoerd. Kortom een echte “heavy duty” mat!

 

Er is ook een nitrilmat beschikbaar met een vlak profiel. Deze Ergomat Smooth is verkrijgbaar in zwart en beschikt over 5 cm brede afgeschuinde zijden. Door deze royale schuine zijden is het eenvoudig om met rollend materieel op en over de mat te rijden. De onderzijde van de mat is buitengewoon slipvast. Als gevolg van een speciale constructie aan de onderzijde is deze mat niet leverbaar in maatwerk op de cm. De maatvoering kan steeds worden aangepast per 10 cm.

 

 

Prijzen Ergomatten

De vermelde prijzen gelden voor standaardmatten in de afmetingen/uitvoering zoals vermeld. Tevens is de prijs per m2 weergegeven. Met deze prijs krijgt u een indicatie van de kosten van een mat ‘op maat’. De prijs op basis van de m2-prijs kan worden verhoogd met de kosten van snijverlies en/of handling bij gecompliceerde uitvoeringen. De prijzen zijn weergegeven zonder BTW en verzend/handlingkosten. Voor een exacte prijs maken wij graag een scherpe aanbieding. Klik hier voor Prijslijst ergomat 2019 (prijslijst geldig t/m 31/12/19)  

 

 

Toepassing:

De matten kunnen ‘op maat’ wordengemaakt. Aangepast aan de specifieke werkplek of werkomstandigheden. De maat is in bijna alle gevallen nauwkeurig aan te passen. Bij enkele types is sprake van versterkingen aan de onderzijde van de mat waardoor rollend materieel over de mat kan gaan of een sterke slipvastheid wordt bereikt. Deze versterkingen bepalen in sommige vallen enigszins de maatvoering.

 

 

Rubbermatten kunnen op vele manieren worden gereinigd. Zo zijn de meeste geschikt voor het reinigen met bepaalde chemicaliën, hete stoom en hogedrukspuit. De Ergomat Hygiëne is zelfs geschikt voor reiniging in de autoclaaf. Alle typen kunnen t.b.v. het reinigen worden voorzien van ophangogen met RVS-ringen.

 

 

Voor het toepassen van een mat in een werkomgeving waarin vloeistoffen een belangrijke rol spelen, kunnen alle matten worden voorzien van gaten waardoor vloeistoffen kunnen worden afgevoerd. Ook zijn verschillende profielen aan de boven- of aan de onderzijde van de mat verkrijgbaar waardoor de mat stabiel op de ondergrond ligt of waarmee uitglijden door de gebruiker wordt voorkomen.