Menu
U bevindt zich hier: Staandwerk > Montagemateriaal, Verwerkingsinstructie en Garantie

Montagemateriaal, Verwerkingsinstructie en Garantie

Montagebenodigdheden

Durastripe Cleaner

Algemeen schoonmaakproduct en ontvetter

DuraStripe Cleaner is een ongevaarlijk veelzijdig schoonmaakproduct dat  gebruikt kan worden om de vloer schoon te maken en te ontvetten voordat de DuraStripe wordt aangebracht. Bovendien kan het worden gebruikt voor onderhoud van de DuraStripe na de installatie.

DuraStripe Cleaner kan in verschillende concentraties gemengd worden met water en is zo als schoonmaakproduct en ontvetter uitermate geschikt in een industriële omgeving.

DuraStripe Cleaner kan zonder probleem gebruikt worden in schrobmachines, hogedrukspuiten en stoomcleaners. DuraStripe Cleaner is niet giftig, reukloos, niet brandbaar, milieuvriendelijk en op waterbasis. Dit product is perfect geschikt voor het schoonmaken en ontvetten van en voor alle DuraStripe producten.

 

DuraStripe Cleaner 2 liter. Prijs: € 15,00**.

 

IPA-Cleaner

 

Voor het effectief reinigen van het oppervlak waarop de tape moet worden verwerkt, adviseren wij IPA-cleaner. Deze reiniger op alcoholbasis verwijdert vervuiling zonder dat het een residu achterlaat

 

H3508 IPA-cleaner 1 liter. Prijs: € 18,50**.

 

 

Primer/Lijm


Het merendeel van de tapes heeft een zelfklevende rugzijde.  Voor het verwerken in een toepassing in de open lucht, in een natte omgeving, een ruwe of vervuilde vloer is het gebruik van een primer sterk aan te bevelen. Voorkomen moet worden dat de lijmlaag wordt beïnvloed door vocht, ijs, of oplosmiddelen.

 

Indien de tape wordt verwerkt in een buitentoepassing op een gladde en geschikte ondergrond, adviseren wij de randen af te dichten met een ‘rilrand’ Edge Fix zoals weergegeven op de afbeelding.

Voor elke andere toepassing op ruwe of vervuilde vloeren of in natte omstandigheden adviseren wij een primer (2 componentenlijm) aan te brengen. In de verwerkingsinstructie wordt e.e.a. verder beschreven.

 

H3502 Edge Fix tube 140 ml (goed voor ca. 35 m1). Prijs: € 13,75**.

H3506 Primer 1 liter (goed voor ca. 5 m2). Prijs: € 26,75**.

 

 

Kit Antislipstrips en -platen

De Antislipstrips en -platen kunnen op droge oppervlakken worden gelijmd met behulp van dit vullende hechtmiddel.

Prijs: Op aanvraag

 

Verwerkingsinstructie DuraStripe en SafetyGrip

Om optimaal (duurzaam en effectief) gebruik te maken van de eigenschappen van DuraStripe en Safety-Grip producten, is het noodzakelijk onderstaande montage instructies zorgvuldig te lezen en toe te passen:

 1. Bewaring:
  Bewaar het materiaal in een droge, verwarmde omgeving in de originele verpakking.
 2. Voorbereiding ondergrond:
  Een schone, stofvrije en droge ondergrond is voorwaarde voor een succesvolle toepassing. Gebruik een IPA-cleaner (alcoholbasis) of DuraStripe Cleaner (waterbasis, milieuvriendelijk) om alle verontreiniging te verwijderen. Bison Verdunner/Ontvetter kan eveneens worden gebruikt bij vettige verontreiniging. Gebruik geen methylhoudende vloeistoffen als spiritus/benzine/wasbenzine enz. omdat deze een dun residu achterlaten.
  Zorg voor een omgevingstemperatuur boven 5°C.
 3. Schone, gesloten ondergrond:
  Bij een schone ondergrond met een gesloten structuur kan de tape direct worden aangebracht en is geen primer nodig. Ga verder met instructie 5.
 4. Poreuze ondergrond:
  Poreuze oppervlakken moeten worden afgesloten om te voorkomen dat water/vocht de lijmlaag aantast. Tolueen bevattende primers zijn hiervoor geschikt. Wij adviseren hiervoor Primer, eventueel 10-20% verdund te gebruiken. Gebruik een lijmkam of verfkwast voor het aanbrengen van een dunne laag op de voorbereide ondergrond, laat de primer drogen en breng de tape aan.
 5. Aanbrengen tape:
  Verwijder een eerste stuk van de beschermende film aan de rugzijde van de tape. Druk de plakzijde zorgvuldig op de schone ondergrond en verwijder langzaam de resterende beschermlaag verder terwijl u de tape aandrukt op de gewenste plaats. Zorg ervoor dat de tape niet te strak, vlak en zonder luchtinsluiting wordt aangebracht.
 6. Tot slot:
  Druk de aangebrachte tape zorgvuldig aan. Gebruik hiervoor bij voorkeur een roller. Indien geen primer wordt gebruikt adviseren wij op kwetsbare plaatsen de hoeken extra te voorzien van “Edge Fix”, onze 2 componenten lijm, voor een gegarandeerd lange levensduur. Gebruik hiervoor slechts een dun randje op de hoeken. Hiermee voorkomt u aantasting van de lijmlaag door vocht of oplosmiddelen.

De nieuw aangebrachte tape kan voorzichtig en beperkt worden betreden. Na
48 uur is de maximale kleefkracht bereikt.

Garantie

DuraStripe producten worden gedurende 2 jaar door de fabrikant gegarandeerd.
Uitgesloten van garantie is;

 • Gebreken die ontstaan als gevolg van het monteren op een vloer die niet is voorbereid en/of schoongemaakt conform de voorschriften.
 • Gebreken die ontstaan als gevolg van mechanische belasting zoals onder meer het schuiven met pallets en andere belastende goederen, door het haken, remmen, draaien van heftrucks en ander materieel.
 • Gebreken als gevolg van inwerking van chemicaliën.