Menu
U bevindt zich hier: Staandwerk > Montagemateriaal, Verwerkingsinstructie en Garantie

Montagemateriaal, Verwerkingsinstructie en Garantie

Montagebenodigdheden

Durastripe Cleaner

Algemeen schoonmaakproduct en ontvetter

DuraStripe Cleaner is een ongevaarlijk veelzijdig schoonmaakproduct dat  gebruikt kan worden om de vloer schoon te maken en te ontvetten voordat de DuraStripe wordt aangebracht. Bovendien kan het worden gebruikt voor onderhoud van de DuraStripe na de installatie.

DuraStripe Cleaner kan in verschillende concentraties gemengd worden met water en is zo als schoonmaakproduct en ontvetter uitermate geschikt in een industriële omgeving.

DuraStripe Cleaner kan zonder probleem gebruikt worden in schrobmachines, hogedrukspuiten en stoomcleaners. DuraStripe Cleaner is niet giftig, reukloos, niet brandbaar, milieuvriendelijk en op waterbasis. Dit product is perfect geschikt voor het schoonmaken en ontvetten van en voor alle DuraStripe producten.

 

DuraStripe Cleaner 2 liter. Prijs: € 15,00**.

 

IPA-Cleaner

 

Voor het effectief reinigen van het oppervlak waarop de tape moet worden verwerkt, adviseren wij IPA-cleaner. Deze reiniger op alcoholbasis verwijdert vervuiling zonder dat het een residu achterlaat

 

H3508 IPA-cleaner 1 liter. Prijs: € 18,50**.

 

 

Primer/Lijm


Het merendeel van de tapes heeft een zelfklevende rugzijde.  Voor het verwerken in een toepassing in de open lucht, in een natte omgeving, een ruwe of vervuilde vloer is het gebruik van een primer sterk aan te bevelen. Voorkomen moet worden dat de lijmlaag wordt beïnvloed door vocht, ijs, of oplosmiddelen.

 

Indien de tape wordt verwerkt in een buitentoepassing op een gladde en geschikte ondergrond, adviseren wij de randen af te dichten met een ‘rilrand’ Edge Fix zoals weergegeven op de afbeelding.

Voor elke andere toepassing op ruwe of vervuilde vloeren of in natte omstandigheden adviseren wij een primer (2 componentenlijm) aan te brengen. In de verwerkingsinstructie wordt e.e.a. verder beschreven.

 

H3502 Edge Fix tube 140 ml (goed voor ca. 35 m1). Prijs: € 13,75**.

H3506 Primer 1 liter (goed voor ca. 5 m2). Prijs: € 26,75**.

 

 

Verwerkingsinstructie DuraStripe en SafetyGrip

Om optimaal (duurzaam en effectief) gebruik te maken van de eigenschappen van DuraStripe en Safety-Grip producten, is het noodzakelijk onderstaande montage instructies zorgvuldig te lezen en toe te passen:

 1. Bewaring:
  Bewaar het materiaal in een droge, verwarmde omgeving in de originele verpakking.
 2. Voorbereiding ondergrond:
  Een schone, stofvrije en droge ondergrond is voorwaarde voor een succesvolle toepassing. Gebruik een IPA-cleaner (alcoholbasis) of DuraStripe Cleaner (waterbasis, milieuvriendelijk) om alle verontreiniging te verwijderen. Bison Verdunner/Ontvetter kan eveneens worden gebruikt bij vettige verontreiniging. Gebruik geen methylhoudende vloeistoffen als spiritus/benzine/wasbenzine enz. omdat deze een dun residu achterlaten.
  Zorg voor een omgevingstemperatuur boven 5°C.
 3. Schone, gesloten ondergrond:
  Bij een schone ondergrond met een gesloten structuur kan de tape direct worden aangebracht en is geen primer nodig. Ga verder met instructie 5.
 4. Poreuze ondergrond:
  Poreuze oppervlakken moeten worden afgesloten om te voorkomen dat water/vocht de lijmlaag aantast. Tolueen bevattende primers zijn hiervoor geschikt. Wij adviseren hiervoor Primer, eventueel 10-20% verdund te gebruiken. Gebruik een lijmkam of verfkwast voor het aanbrengen van een dunne laag op de voorbereide ondergrond, laat de primer drogen en breng de tape aan.
 5. Aanbrengen tape:
  Verwijder een eerste stuk van de beschermende film aan de rugzijde van de tape. Druk de plakzijde zorgvuldig op de schone ondergrond en verwijder langzaam de resterende beschermlaag verder terwijl u de tape aandrukt op de gewenste plaats. Zorg ervoor dat de tape niet te strak, vlak en zonder luchtinsluiting wordt aangebracht.
 6. Tot slot:
  Druk de aangebrachte tape zorgvuldig aan. Gebruik hiervoor bij voorkeur een roller. Indien geen primer wordt gebruikt adviseren wij op kwetsbare plaatsen de hoeken extra te voorzien van “Edge Fix”, onze 2 componenten lijm, voor een gegarandeerd lange levensduur. Gebruik hiervoor slechts een dun randje op de hoeken. Hiermee voorkomt u aantasting van de lijmlaag door vocht of oplosmiddelen.

De nieuw aangebrachte tape kan voorzichtig en beperkt worden betreden. Na
48 uur is de maximale kleefkracht bereikt.

Garantie

DuraStripe producten worden gedurende 2 jaar door de fabrikant gegarandeerd.
Uitgesloten van garantie is;

 • Gebreken die ontstaan als gevolg van het monteren op een vloer die niet is voorbereid en/of schoongemaakt conform de voorschriften.
 • Gebreken die ontstaan als gevolg van mechanische belasting zoals onder meer het schuiven met pallets en andere belastende goederen, door het haken, remmen, draaien van heftrucks en ander materieel.
 • Gebreken als gevolg van inwerking van chemicaliën.

Verwerkingsinstructie DuraGrip

Let op: de verwerkingsomstandigheden zijn erg belangrijk.
15-35°C buitentemperatuur, de Relatieve Luchtvochtigheid moet lager zijn dan 80% en tenminste 3°C boven het dauwpunt. Alleen aanbrengen als de omstandigheden in ieder geval 2 dagen gunstig zijn. Dit in verband met de reiniging op dag 1 en het appliceren op dag 2. Bij grotere oppervlakken zijn wellicht meerdere werkdagen nodig.
Hittebestendigheid: 90°C (droog).

Voorbereiding:
Dag 1:
Reiniging: Het te bewerken hardhouten oppervlak dient schoon en droog te zijn voordat u gaat appliceren. Grof vuil wordt verwijderd met een veger. Daarna wordt het hout met hogedruk schoongespoten – ca. 150 bar. Dit zorgt voor ontvetting van de bovenste laag en laat de houtvezels omhoog staan zodat er een goede hechting kan ontstaan. Laat uw te bewerken oppervlak een dag drogen.
Dag 2:
Materiaal klaarleggen: schilderstape, vachtrollertje, DuraGrip antislipcoating 1e component en 2e component – Activator, zakje kwartskorrels, electrische mixer.
Voor het verkrijgen van strakke lijnen in een gewenst patroon kan normale schilderstape gebruikt worden. De coating dient met de bijgeleverde vachtroller aangebracht te worden. Aanbevolen wordt om het product staand aan te brengen. U heeft dan een telescoopsteel nodig.

Afplakken: met de schilderstape kunt u een strak looppad afplakken. Tape in de lengte en de breedte aanbrengen op de plank zodat er een middendeel/strook van ca. 7 cm behandeld kan worden.

Applicatie :
Instructies voor gebruik:
1. Basis materiaal eerst oproeren.
2. De Activator geleidelijk aan basismateriaal toevoegen en volledig homogeen mengen met een elektrische mixer.
3. De kwarts korrels toevoegen en het geheel intensief mixen tot een homogene massa.
– Met 5L materiaal kunt u 10 – 12 m² behandelen
– Met 2,5L materiaal kunt u 5 – 6 m² behandelen

De verwerkingstijd bedraagt 2 uur. ( = potlife)
1. Nadat het te behandelen oppervlak is afgeplakt met tape wordt de eerste laag DuraGrip gelijkmatig aangebracht.
2. Aanbrengen van een tweede laag DuraGrip nadat de eerste laag droog (kleefvrij) is.
3. De tape kan na het aanbrengen van de tweede laag worden verwijderd.

Droogtijd en antislip werking
De droogtijd van DuraGrip is (merkbaar) afhankelijk van de buitentemperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Na ca. 12 uur mag de coating licht belopen worden. Het werkelijke uitharden duurt ca. 2 dagen. Dan mag de coating pas maximaal belast worden. Zolang het houten oppervlak nat is, zorgt DuraGrip voor een goede anti-slip waarde (R13).

In winterse omstandigheden zal opvriezende dauw, die veelal dikker is dan een dunne laag DuraGrip, de antislipwaarde verminderen. Alle gangbare strooimiddelen zijn toegestaan. Het gebruik van sneeuwschuivers wordt te zeerste afgeraden. De kans op beschadigingen van de coating is erg groot.

Periodiek onderhoud
Aanbevolen wordt om minimaal eens per jaar het volledige oppervlak (inclusief het behandelde gedeelte) d.m.v. lage druk reiniging ( ca. 70 – 100 bar) te onderhouden.
Wij vertrouwen erop dat deze informatie toereikend is. Mocht u echter nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u ons bereiken op onderstaand telefoonnummer 055-3563322